ÄngeŁ đe łä Rose Kastéłyä - Az eltévedt lelkek menedékháza
ÄngeŁ đe łä Rose Kastéłyä - Az eltévedt lelkek menedékháza
***Bejelentkezés***
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
***Menü***
 
***Szerepjáték***
 
***Saját Menü***
 
***Könyveim***
 
***Versenyek***
 
***Vámpírok***
 
***Filmek, Leírások, Dalszövegek***
 
***Halál***
 
***Novelláim***
 
***Horoszkópok***
 
***Mindenfélék***
 
Nevess csak!! :))) :DDDD
 
***Hideg van...***
 
***Sompolygó***
Sopolygó
 
***Gothic***
Gothic Boy
 
***Szavazz!***
Újra
Hiszel a Vámpírok létezésében?

IGEN!
Erős a hitem, de nem..
Elkezdtem hinni
Nem igazán tudom
IGEN! Láttam is már egyet!!
IGEN! Én is az vagyok :P!
Nem! Ilyen biztos nincs!
Nem, de lehet hogy tévedek..
Előfordulhat..
Mekkora egy hülye kérdés ez!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
***Szavazz!2***
Szeretnél..
..Vaámpírral találkozni?

IGEN!! Ez minden vágyam!
Ha nem bánt, igen!
Ha vámpírrá tesz, igen!
Nem hinném, hogy léteznek..
Nem, inkább vérfarkas!
ISTENMENTS!!! Kerülkön engem minden vámpír!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
***Mennyi idő van a kör leteltéig??***
 
*13 szellem*

Arthur Kriticos-szal és gyerekeivel - Kathy-vel és Bobby-val - a sors bizony nem volt kegyes. Egy szerencsétlen tûzeset a család majd minden vagyonát elpusztította. Ráadásul Jean, a férfi felesége is a lángok közt lelte halálát. A gyászoló családnak gyakorlatilag semmije sem maradt.
Annyi balszerencse után azonban úgy tûnik, egy napon végre rájuk mosolyog a szerencse. Arthur váratlanul megörökli sosem látott, különc és titokzatos bácsikája, Cyrus pompás otthonát. A csupa üveg és acél palota merész vonalvezetésével és tágas belsõ tereivel a modern építészet valóságos csodája. Az új lakók gyanútlanul és ámulva fedezik fel lassanként a becses mûkincskkel teli épület megannyi apró titkát, ám eközben a legnagyobb titkot nem is sejtik.
A ház ugyanis több egyszerû épületnél, és nem õk az egyedüli lakók. Ez a ház 12 dühös szellem börtöne.

 


EGY KIS HORRORTÖRTÉNELEM: AZ EREDETI "13 SZELLEM"

Az eredeti 13 szellem 1960-ban került ki a zseniális horrorfilm-rendezõ és producer, William Castle kezei alól. Castle híres volt szokatlan és ötletes marketing kampányairól, mellyel az '50-es évektõl 1977-ben bekövetkezett haláláig készített olcsó filmjeit reklámozta. Bár Castle már a '40-es évek elejétõl fogva rendezett mozifilmeket, illetve szerepelt bennünk, legsikeresebb alkotása a Roman Polanski rendezésében forgatott 1968-as thriller-klasszikus, a Rosemary gyermeke (Rosemary's Baby) volt.
A mozirajongók imádták Castle olcsó rémfilmjeit, nem utolsó sorban az elõadásokon bevetett "rém jó pofa" riogatási ötletek és reklámtrükkök miatt - és Castle e tekintetben kifogyhatatlannak bizonyult. Ilyen volt például a Ház a Kísértet-hegyennél (House on Haunted Hill) alkalmazott "Emergo" - egy felfüggesztett, fluoreszkáló mûanyag csontváz húzott el a nézõk feje felett, miközben a vásznon megjelent filmbeli párja; a "The Tingler" elõadásain bevetett "Percepto" - remegni kezdtek a moziszékek, az opusz címadó szörnyetegének támadását szimulálva; vagy a "Homicidal" vetítése közbe iktatott, megrendezett "fright break"-ek, azaz "rémület-szünetek", mikor a gyengébb idegzetûek elmenekülhettek a nézõtérrõl. Hatásos csalinak bizonyultak a Hátborzongató (Macabre) bemutatása elõtt a neves londoni Lloyd's-tól vásárolt, fejenként 1,000 dolláros életbiztosítási kötvények is, melyek a "halálra rémülõ nézõket" voltak hivatva biztosítani. Természetesen az egykori 13 szellem (Thirteen Ghosts) bemutatójára is volt új ötlet a tarsolyban: az "Illusion-O!" fantázianevû technika alkalmazásával a különleges szemüveget viselõ nézõk olyan szellemeket is láthattak az ezüstvásznon, amelyek szabad szemmel láthatatlanok voltak.

 

A REMAKE-BE SZABOTT KLASSZIKUS: MÉG EGYSZER "13 SZELLEM"

William Castle nyomdokain járva alapította meg 1999-ben Joel Silver, a Mátrix (The Matrix) producere, és Robert Zemeckis, a Forrest Gump Oscar-díjas rendezõ-producere a Dark Castle Entertainment-et. Horror mûfajra szakosodott filmgyártó cégük elsõ bemutatójára 1999. Halloween napján került sor, s a Ház a Kísértet-hegyen címû klasszikus felújítása azonnal rekord bevételt hozott.
"William Castle jól tudta, az igazi horror abból fakad, hogy az emberek elõrevet1ítik az elképzelhetetlen rémségek bekövetkeztét - jegyzi meg Silver. - Ezt a felismerést hihetetlen kreativitással használta ki."
"A 13 szellem" felújításánál kicsit modernizáltuk a történetet - magyarázza Gil Adler producer -, bár az alapvetõ elemek ugyanazok maradtak. Hiszen az érzelmi motivációk, mint a szeretet, vagy a gyûlölet, idõtlenek. Volt azonban egy másik aspektus, amit muszáj volt nagy mértékben átdolgoznunk: a látványvilág. A mai közönség ugyanis modern, "hihetõ" különleges effektusokat és technikákat vár el a vásznon, amelyek Castle idejében még nem léteztek. A "The Tingler" címû film például arra a nagyszerû ötletre épült, hogy sikerül behatárolni az ember félelem központját. Ezt a félelmet az egykori stáb egy gumilanguszta földre dobásával szemléltette. Ezen a mai közönség már nevetne, holott a maga idejében kitûnõ újításnak számított."
Hogy e posztmodern víziót vászonra vihessék, Silver, Adler és Zemeckis Steve Beck ünnepelt videoklip és reklámfilm rendezõt hívta segítségül, aki a következõképp foglalja össze a történetet: "A film egy családról szól, aki elkeseredésében enged a vagyon kísértésének. Elfogadják sose látott rokonuk gyanús adományát, egy furcsa házat, s ez kis híján pusztulásukat okozza."
"Mikor elolvastam a forgatókönyvet, libabõrös lett a hátam - meséli Tony Shalhoub, a családfõ, Arthur Kriticos alakítója. - Félelmetes lehet csapdába esni egy csupa üveg épületben, ami teli van megtévesztõ érzéki csalódásokkal, s az ember elõbb-utóbb már nem hisz a szemének."
F. Murray Abrahamot, a titokzatos hagyományozó, Cyrus megszemélyesítõjét leginkább a filozófia vonatkozás ragadta meg. "A szellemek létezésének kérdése mindig is izgatott - mondja. - Úgy érzem, a spiritualitás egyre inkább kiveszik társadalmunkból. Talán ez az egyik oka annak, hogy manapság annyi fájdalom, harag és erõszak vesz minket körül. Cyrusból életében ugyancsak hiányoztak az érzelmek. Egyedül saját arrogáns hatalomvágya motiválta, s ezért gondolkodás nélkül kész volt feláldozni embertársait. A kérdés csak az: kit árult el igazából, amikor elárulta a családját?"
A szellemek ellen hadakozó maroknyi csapatot a gyerekeken - Kathy-n és Bobby-n - kívül Rafkin, a jövõbe látó médium, Maggie, a dajka, és a gyönyörû Kalina, a szellemek jogaiért küzdõ aktivista teszik teljessé. Kalina jön rá az õsi kéziratban, az "Arcanumban" rejtõzõ sötét titokra. Cyrus háza valójában egy ördögi gépezet, amit a megidézett szellemek energiája mûködtet. Ahogy a ház feltöltõdik energiával, azaz egyenként megjelennek a szellemek, megnyílik a "Pokol szeme", az "Ocularis".


TUCATNYI KÓSZA LÉLEK

Persze ehhez a kísérteteknek a vásznon is meg kell jelenniük, ami talán a legnagyobb kihívást jelentette a filmkészítõk számára. A félelmetes látványt fõként mûvégtagok és mûtestrészek alkalmazásával érték el, és Howard Berger munkáját dicséri. "Ezek a kóbor lelkek nagyon rosszindulatúak és agresszívek - fejti ki Steve Beck rendezõ. - Mikor bezárják õket a házba, úgy viselkednek, mint a foglyul ejtett vadállatok: izgatottak, dühösek és támadóak." Ráadásul minden szellem más és más, külön egyéniség, amelyet nagy mértékben meghatároz sajátos "haláltörténetük".
Az elsõszülött fiú (Mikhael Speidel) szelleme egy átlagos fiúcska alakjában jelenik meg - eltekintve a homloka közepébe fúródott nyílvesszõtõl.
Háttértörténet: A kis Billy Michaels imádott cowboyosdit játszani. Komisz és önfejû kölyökként sosem hallgatott szüleire. Most már örökké bánhatja, hogy -anyja intése ellenére - igazi íjjal és nyílvesszõvel játszott indiánosdit, és hogy játszópajtását követve nem a levegõbe lõtte a nyílvesszõt.
A torzó és levágott feje celofánba csomagolva (Daniel Wesley) a pincében kísérti áldozatait. A színész, akinek egykor a valóságban is amputálni kellett két végtagját, a forgatás alatt fekete csuklyát viselt, hogy a fejét digitális effektusok seg1tségével késõbb "eltávolíthassák" a nyakáról.
Háttértörténet: Jimmy Gambino, a szerencsejátékos javíthatatlan csaló és hazardõr volt. Hiába figyelmeztette õt "Tripla" Larry, hogy ne fogadjon olyan tétbe, ami túl sok, ami túl sok, ami túl sok…. Jimmy leült pókerezni egy gazdag kártyással és mikor nem tudta kifizetni a tétet, angolosan távozott. Csakhogy a feldühödött tömeg megtalálta és példát statuált rajta - vagy inkább belõle. Ráadásul sok kis apró példát celofánba csomagolva.
A megfojtott nõ (Laura Mennel) megjelenését a törött nyakprotézis és a bevérzett szemek képzetét keltõ kontaktlencsék teszik kellõen ijesztõvé.
Háttértörténet: Susan LeGrow-t és tökéletes testét minden leánytársa irigyelte a suliban. Õ volt a legszebb cheerleader, a szalagavató szépe. Bár ösztöndíjat nyert az egyik neves egyetemre, õ úgy döntött, vidéki szülõvárosában marad és hozzámegy diákszerelméhez, Chethez. A szalagavató utáni buli azonban balul sült el, mikor Chet egy másik fiú karjaiban látta viszont szíve választottját. Senki sem tudta, mi történt pontosan. Ami bizonyos: egy héttel késõbb Susan az iskolai sportpálya 50-yardos vonala alól került elõ, megfojtva.
Az elhervadt szeretõ (Jean Kriticos) fél arca és egyik keze szörnyûségesen összeégett a halálát okozó tûzben. Az asszony kûrruháját egy kórházi hálóing és a maga után vonszolt infúzió-adagoló egészíti ki.
Háttértörténet: Jean szeretõ anya és feleség volt. Okos és társaságszeretõ asszonyként mindenki csodálta, férje, kislánya és fia imádták. Egy szerencsétlen tûzesetben lelte halálát, mikor megpróbálta megmenteni gyerekeit. Számára a boldog családi élet dédelgetett álma ezzel mindörökre szertefoszlott, csak a háztûznézõ maradt belõle.
A féktelen herceg (Craig Olejnik) egy tizenéves, jóképû fiú szelleme, de csak bal oldalról nézve. Testének és arcának jobbja ugyanis kegyetlenül összetört egy végzetes autóbalesetben. A mesteri makeup legrémisztõbb darabja a gondosan megformált arcrész, amely "betekintést enged az áldozat koponyájába".
Háttértörténet: Royce Clayton 1953-ban középiskolája baseball csapatának szupersztárja volt, a helyi menõ csávó. Mindent és mindenkit megkapott, amit és akit csak megkívánt, és úgy hitte, különb mindenkinél. Egy éjszaka azonban túl messze ment: kihívta az egyik környékbeli szépfiút egy országúti gyorsasági versenyre. Pechére nem taposott idejében a fékre, így kénytelen volt az "örök baseball-mezõkre" távozni.
A dühös hercegnõ (Shawna Loyer) egy teljesen meztelen, vértelen testû fiatal nõ kísértete, akinek karján hosszú vágások futnak végig. A sötét szemceruza és a fekete kontaktlencsék szemeit mély gödrökké változtatják.
Háttértörténet: Dana Newman elmebeteg szépségként sosem hitte el magáról, hogy valóban gyönyörû. Mindig tökéletesen akart kinézni, utolsó hajtincsét is gondosan elrendezte. Váratlan dühkitörései miatt "a szépséges szörnyeteg" becenevet kapta. Egy nap aztán végleg feladta tökélyre törõ álmát és a fürdõkádban felvágta az ereit. A tucatnyi önmagán ejtett mély vágás dacára, megtalálói szerint a halálban is épp oly gyönyörû maradt, mint életében volt.
A zarándok (Xantha Radley) a középkorból került a Cyrus házába. Jelmezének legfeltûnõbb "ruhadarabja" a rázárt kaloda. Arcmaszkjának bõrén örökre nyomot hagyott a kegyetlen idõjárás, s szenvedéstõl elhomályosult, üres tekintetét opálos kontaktlencséi emelik ki.
Háttértörténet: Miss Isabella Smith 1675-ben egyedülálló fiatal nõként költözött Angliából az Új-világi gyarmatokra. Büszke talpraesettségét és önállóságát nem nézték jó szemmel az új-angliai kisváros lakói, s a helyi prédikátor boszorkánysággal vádolta meg. Isabella hiába tagadta a vádat, s mikor a jószág "titokzatos módon" pusztulni kezdett, az ártatlan nõt kaloda általi halálra ítélték. Így kellett elpusztulnia kitéve az idõjárás viszontagságainak és a telepesek kegyetlenségének.
Az óriásgyermek (C. Ernst Harth) és a bosszúálló anya (Laurie Soper) furcsa párost alkot. Elõbbit egy hatalmas termetû férfi személyesíti meg, aki nem visel mást csak egy pelenkát és egy mocskos partedlit. Utóbbit egy aprócska termetû nõ, akinek öreg, ráncos arcával valószerûtlen ellentétben áll kislányos öltözete és lófarokba fogott haja.
Háttértörténet: Az alig 90 centi magas Margaret Shelburne világéletében félénk volt. Favágók ejtették foglyul és bezárták egy ketrecbe, mint valami panoptikumba. Titokban azonban gyereke fogant az egyik favágótól, Jimbótól, a vasmarkú óriástól. Az hatalmas termetû fiú, Harold, 130 kilót nyomott, és az asszony titkos bosszútervének eszközévé nevelte. Harold, magához véve apja hatalmas fejszéjét, hamarosan nem csak a fákat aprította, hanem favágótársait is. Anya és fia tombolásának a fáklyákat lobogtató, feldühödött tömeg vetett véget. Mindkettõjüket megölték, bár a nagyra nõtt "fiúcskát" többszöri kísérletre sem sikerült feldarabolniuk a szecskázó géppel - ugyanis nem fért be.
A Pöröly (Herbert Duncanson) egy gyilkossá lett kovácsmester vérszomjas szelleme. Testébõl és fejébõl szögek állnak ki, egyik keze helyén csuklójához erõsített kovácspörölyt lóbál, megcsonkított teste láncokkal van körültekerve. A makeuphoz mesterien megmunkált mûtestrészeket használtak fel, beleértve egy teljes mûfejet és habszivacsból formált torzót.
Háttértörténet: George Markley elégedett és tisztességes kovácsmesterként élte napjait az 1890-es években, mígnem lopással vádolták meg, és elûzték a városból. A feldühödött George becserkészte a balsorsáért felelõs embereket és halálra kalapálta õket. Végül elkapták és visszavitték egykori kovácsmûhelyébe, ahol azon kovácstûz-melegiben öntörvénykeztek felette: szögeket vertek a testébe, levágták a kezeit és a szabadban hagyták a haldokló férfit a hollók lakomájaként.
A sakál (Shayne Wyler) megjelenítéséhez teljes test-maszkot használtak, fején egy rozsdás vasketrec látható, onnan meredeznek elõ agyarszerû, hosszú fogai. Hosszú körmeit a kesztyûs, karmokban végzõdõ mûkéznek köszönheti, míg eszelõs, sárgás szemeit sárga kontaktlencsékkel oldották meg.
Háttértörténet: Ryan Kuhn 1908-ban egy elmegyógyintézet lakója volt, ahová "nõfaló" szenvedélye miatt került: megtámadta és megharapta õket. A sok évnyi kényszerzubbonyba kényszerített lét hatására végtagjai szörnyû mód eldeformálódtak. Ettõl kezdve, ha közeledtek hozzá, menekült mindenkitõl. Mikor tûz ütött ki az intézetben, minden ápoltat kimenekítettek, kivéve Ryant. Õ ugyanis üvöltözve elfutott a megmentésére sietõk elõl.
A tizenkettedik, és talán legvészjóslóbb szellem, a pusztítóé (John de Santis), akivel golyózápor végzett. Utóéletében ezért egész testét golyó ütötte lukak borítják. Ez szintén teljes test-maszkot igényelt, illetve még öt mûtestrész-darabot a homlokra, orra, nyakra, állra és a kezekre.
Háttértörténet: Breaker Mahoney egy hatalmas termetû, bivalyerejû, szörnyûséges kinézetû sorozatgyilkos volt. Az úton lerobbant autókat roncstelepére vontatta, ahol aztán brutálisan meggyilkolta a balszerencsés utazókat: hatalmas testi erejével szó szerint széttépte és feldarabolta õket. A helyi rendõrség végül is a nyomára akadt, ám képtelenek voltak fizikailag legyûrni, ezért szitává lõtték.


 

XXI. SZÁZADI KÍSÉRTET-KASTÉLY

E lenyûgözõ kísértet-seregnek már "csak" megfelelõ dühöngõt kellett építeni, ami nem kis fejtörést okozott a filmeseknek. "A történet fõszereplõje maga a ház - mondja Silver. - A ház ejti túszul a hõsöket és õ szabadítja rájuk a szellemeket. Sok szempontból az épület nagyobb fenyegetést jelent a családra, mint maguk a szellemek. Épp ezért azt akartuk, hogy a ház valóban szokatlan és vészjósló hangulatot árasszon, ne csak egyszerûen a szokásos kísértet járta otthon legyen."
Silver és Adler a forgatásra készülõdve meglátogatta a New York-i Tudomány Múzeumát, amely óriási hatással volt rájuk. "Mindkettõnknek nagyon tetszett a múzeum kialakítása és a belsõ tér - emlékszik vissza Adler -, és Joelnek az az ötlete támadt, hogy legyen az egész házunk üvegbõl. Mert minden horrorfilmben pókhálókat, porosodó tárgyakat, denevéreket, és ódon Ezsébet-kori, vagy gótikus épületeket látunk. Nem is emlékszem talán olyan horrorfilmre, amelyik tiszta és világos modern belsõterekben játszódik."
Sean Hargreaves látványtervezõ varázsolta Silver ötletét "valósággá". "Egy csupa üveg és acél épület futurisztikus képet idéz fel az emberben. Ezért elhatároztuk, hogy szokatlan és meghökkentõ, antik elemeket viszünk bele. Így kerültek fogaskerekek, feszítõtárcsák és mechanikus áttételek Kriticosék új otthonának üvegfalaiba, s a ház egy mechanikus gépezet képzetét kelti. De ezen kívül alkalmaztunk art deco és szecessziós motívumokat is, s ez az ellentét valóban egyedi arculatot kölcsönöz a rezidenciának."
A díszlet megtervezése három hónapig tartott. Eközben Hargreaves és csapata folyamatosan konzultált Steve Beck rendezõvel, hogy a ház ne csak vizuálisan nyújtson magával ragadó látványt, hanem praktikus forgatási helyszínként is funkcionáljon. "El akartuk kerülni a szokványos kísértet-film kliséket - magyarázza Beck. - Az árnyékba burkolódzó terek és alakok helyett olyan belsõ tereket terveztünk, amelyeket a padlón és a plafonon át is megvilágíthatóak voltak. Persze ez különleges világítástechnikát igényelt az átlátszó üvegfalak miatt."

A gyakorlatban annyi elektromos áramot igényelt a szokatlan üvegház megvilágítása, amennyi egy apróbb városkának is elég lett volna, s a feladathoz egy kisebb teljesítményû erõmûre volt szükség.
A csodaházba egyébként közel 5 kilométernyi metszett üveg falat, összesen pedig majd 800 négyzetméternyi üveget építettek be. Az Arcanum latin karcai átlátszó mûanyag fóliára készültek, melyet az üvegfalak felületére ragasztottak. Az épület tartószerkezetét 5 tonnányi acélból hegesztették össze.

Az áttetszõ díszlet bonyolult világa soha nem látott kihívások elé állította a kompjúter-animációs csapatot is. "Mint ahogy a legnagyobb problémát a forgatásnál is a világítási viszonyok és a tükrözõdések jelentették, nekünk is ez okozta legtöbb gondot - meséli a vizuális effektusokért felelõs Michael Fink. - Digitálisan kellett újraalkotnunk a sokszoros reflexiókat és fénytöréseket, s ezeknek a számítógépes képeknek tökéletesen bele kellett illeszkedniük az élõben felvett filmrészletekbe."
A történet központi elemét képezõ "Ocularis-terem" réz körgyûrûkbõl álló díszes padlója is a ragyogó kézmûves munka és a digitális effektusok tökéletes ötvözete. A koncentrikusan körbe forduló, finom mívû rézgyûrûk a Fekete Zodiákust szimbolizálják, amely a hagyományos állatövi horoszkóp démoni ellentéte. A rájuk vésett 12 ábra a foglyul ejtett szellemeket jelképezi.

 
***Chat Mindenkinek***
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
***Számláló***
Indulás: 2005-07-29
 
***Képek***
 
***Linkek***
 
***Zene***
 
***Viccek :D***
 
***Áttűnés***
 
***Egér1***
 
***Napszak**
 
 
***Egér2***
 
***Link és Bannercserék***

Łįŋķ ĕŝ βΛŋŋēř Ĉŝēřĕķ

 

http://www.mgclub.extra.hu - új MGC-s oldal

//gportal.hu/portal/heartdeath - Legion Black-Metál oldala!

 

 

www.gportal.hu/manson666 - Hmm.. :)!! Igen jó kis oldal!!!

 

www.shadowgirl.gportal.hu - friss, de jó ;)!!!

www.pegysue.try.hu - ha szereted a verseket, írásokat, esetleg te is írsz!

www.mgc.gportal.hu - MAGYAR GOTHIC CLUB! Minden rockernek ;)!

www.expression.gportal.hu - MGC-Magazin 

www.animaltgifek.gportal.hu - Fiatal Írók Társosága! :)

www.punknie.gportal.hu - ha szereted a HIM-et!!! :)

www.lestat-band.gportal.hu - egy új banda, de nagyon jók! :)

 

 

 

 

 
ÄngeŁ egyik kedvenc karakter

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt